Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

"Біжи або помри" - нова суїцидальна гра для підлітків

В Україні поширюється нова небезпечна гра "Біжи або помри", у якій беруть участь діти від 5 класу. Так, підлітки вибігають на дорогу та стрибають під колеса. Учасники гри "Біжи або помри" намагаються перебігти дорогу перед самісіньким транспортним засобом. Якщо пощастило - ти переміг.

Як пише ТСН, водій Василь став одним з тих, кого такі бігуни надовго позбавили спокою. За 20 років за кермом бачив чимало, але те, що сталося з ним кілька днів тому, тепер не йде з голови.

"Їхав собі їхав, і тут раптом - з-за машини вибігло два хлопця. Таке враження, що зробили вони то зумисно. Я навіть не встиг зреагувати", - розповів чоловік.

Не дивно, адже щось вдіяти навіть дотримуючись усіх правил дорожнього руху практично неможливо.

Примарні шанси на подальше життя мають і самі стрибуни. Для пішохода наслідки будуть приблизно такі самі як і падіння десь з 7-8 поверху будинку.

В Україну смертельна гра прийшла із Росії. До неї заманюють через соцмережі, а головна аудиторія - школярі, діти від 5 класу.

У Нацполіції уже розпочали низку профілактичних уроків в українських школах через гру.

Про смертельні ігри школярі дізнаються через спеціальні спільноти, у яких все роблять у формі гри з випробуваннями, що для дітей є цікавим, розповіла автоексперт та журналіст програми "ДжеДАІ" Аліна Суюндукова.

Мета випробування полягає в тому, що дитина має якомога щільніше пробігти біля машини, а також зняти це на відео, аби був доказ. Тому часто на тротуарі хтось стоїть, хто знімає учасника гри на камеру. Відео потім можуть продаватися.

Аби водії могли убезпечити себе, їм потрібно дотримуватися правил дорожнього руху, рухатися з невисокою швидкістю повз місця, де школярі навчаються чи розважаються. Якщо стався нещасний випадок і водій встиг загальмувати, потрібно викликати поліцію та знайти батьків дитини, але в жодному випадку не можна проявляти насильство над дитиною, бити її. 

Зазначимо, дитина не одразу кидається під колеса. Вона певний час стоїть на узбіччі, обирає авто, налаштовує себе. Крім того, дитину зазвичай хтось знімає. Такі ознаки можуть свідчити про те, що може статися лихо, а тому водієві слід максимально знизити швидкість. 

Батькам треба розмовляти з дитиною, розповідати про наслідки небезпечних ігор, непомітно дивитися, що школяр робить в Інтернеті, у яких спільнотах проводить час. Однак забороняти щось дитині не радять, адже тоді боже спрацювати зворотня реакція. 

Нагадаємо, нещодавно Україною ширилась суїцидальна гра "Сині кити", зокрема і на Львівщині була зафіксована спроба самогубства підлітка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ