Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Благодатний вогонь»: диво за розкладом новин на НТВ?

Священик УПЦ КП з Полтави Олександр Дедюхин помітив дивну закономірність у сходженні «Благодатного вогню» на Гробі Господньому. На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук він зауважив, що раніше паломники чекали «благодатний вогонь» годинами, а зараз його сходження збігається із випусками російських новин у прайм-тайм.

«Питали про «благодатний вогонь» на Гробі Господньому. Ось вам трошки інформації для роздумів. І, нота бене, парафіяни, віра вона не від чудес, нехай навіть справжніх, а від внутрішнього нашого преображення», - переконаний священик.

Він зазначає, що вогонь не загоряється сам, його запалює Патріарх від лампади. При цьому, додав священик, попередньо гасяться всі свічки в храмі. Раніше їх гасили взагалі в усій християнській частині Єрусалиму на знак того, що правдиве світло дає нам лише Господь.

«До речі, останнім часом «благодатний вогонь» завжди сходить від 14.03 до 14.16. При цьому з історії відомо, що раніше він «сходив» в різний час, і паломники могли чекати його годинами, а то і цілий день. Але з 2002 року вогонь сходить тільки в цей час. Справа в тому, що 14.03  - це ієрусалимський час виходу першої новини випуску новин каналу НТВ о 15.00. А 14.16 - це час останньої новини в кінці випуску. Справа в тому, що в 2002 році телеканал НТВ став першою в світі телекомпанією, яка викупила права на пряму трансляцію з храму Гробу Господнього, і відтоді «благодатний вогонь» завжди сходить в прямому ефірі НТВ. Але чому саме випуск о 15.00? Справа в тому, що наступний випуск новин каналу НТВ - о 18 годині, а о 17 годині з аеропорту Бен-Гуріон вилітає в Москву замовлений заздалегідь літак. «Благодатний вогонь» не може зійти в 18-годинних новинах, тому що тоді не встигне на літак. А за нього вже заплачені гроші», - написав Олександр Дедюхин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ