Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Доброчинний проект, присвячений Квітці Цісик, святкує своє десятиріччя

Українсько-американський благодійний проект «Незабутня Квітка», присвячений американській співачці з українським корінням Квітці Цісик, выдсвяткує своє дисятиріччя музичним дійством у Києві, 4 квітня. Про це сьогодні, 24 березня, на прес-конференції у Львові, розповіли організатори події.

Музичне дійство відбудеться 4 квітня о 19:00 в Національному оперному театрі ім. Т. Г. Шевченка.

Участь у концерті візьмуть Василь Попадюк (Канада), Павло Табаков, Брія Блесссінг (США), Оксана Білозір, Оксана Муха, Аркадій Войтюк, Кіра Мазур, Ігор Бранован (СІНА), гурт LUIKU, балет Ірини Мазур «Життя», Алекс Гутмахер (США).

Організатори запевнили, що під час концерту буде використано оригінальні голосові фонограми Квітки Цісик та унікальні архівні відео.

Ведучим концерту стане міністр культури Євген Нищук, а режисером - Василь Вовкун – новий директор Львівської опери.

Україно-американський благодійний проект «Незабутня Квітка», присвячений Квітці Цісик, започаткований продюсером українського походження Алексом Гутмахером у США у 2007 році та реалізується за сприяння Україно-Американської Координаційної Ради. Оскільки усі жінки сім’ї Цісиків померли від страшного діагнозу – раку грудей (в 1994 р. – мати Іванна, у 1998 р. – Квітка Цісик, у 2003 сестра піаністка Марія), – усі концерти проекту проводяться як соціально-благодійні.

Під час концерту, 4 квітня (день народження Квітки Цісик) буде здійснена основна місія проекту – передача 100 000 грн. для придбання пересувного мамографа «Квітка» для профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок України.

«Квітку потрібно слухати, любити та вмикати ії музику своїм дітям. Коли я колихала свою новонароджену дитину, я вмикала пісні Цісик. І я, і дитина, миттєво заспокоювались. Я надіюсь,що Квітка стає все більше відома людям і дає нам сили. Для мене Квітка відкрила цілий світ пісні, світ відчуттів. Мені б хотілося, щоб українці якомога більше про неї пізнавали, бо це те наше ненав’язливе Росією. Тут є чистота Квітки, є те, що до чого варто дотулитись і відчути чим ми були», – розповіла Оксана Муха.

Завдяки цій ініціативі у 2007 році було куплено пересувний мамограф для Вінниччини, який має назву – «Квітка». Загалом організатори сподіваються посприяти купівлі мамографів для Київського, Одеського та Львівського онкоцентрів.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ