Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Блок Литвина готовий розглянути можливість підписання універсалу, якщо там буде ноу-хау української політики, а не передрук Конституції

«Кота у мішку ніхто не купує, — заявив «Гал-info» кандидат у народні депутати України від Блоку Литвина Олег Зарубінський, коментуючи можливість підписання нового універсалу національної єдності. – Адже станом на нинішній день ніхто не знає, який зміст універсалу пропонується Президентом України, про що взагалі йде мова».
«Якщо цей універсал, як і попередній, буде повторювати положення Конституції України, то його просто не варто ще раз підписувати, адже півтора року тому Україна вже підписувала подібний документ, і ми маємо сумну практику невдалого змісту такого документу, адже він не може повторювати положення Основного Закону держави, так і невдалого його виконання самими політиками. Позиція нашого блоку така: по-перше, потрібно точно знати, про що саме у ньому буде йтися, а по-друге, наш блок вважає, що основним законом у державі є Конституція України, і переписувати її положення в універсал просто немає потреби. Але якщо там буде суперзміст, ноу-хау української політики, то Блок Литвина буде розглядати можливість підписання такого документу», — зазначив Олег Зарубінський.
Нагадаємо, вчора у Бухаресті Президент України Віктор Ющенко зазначив, що він не проти підписання нового універсалу національної єдності.
Президент зауважив, що сьогодні ознайомився з деякими коментарями, у яких ідеться про необхідність підписання нового Універсалу національної єдності. «Я це буду вітати», — зазначив Ющенко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ