Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Блок Литвина не претендуватиме на посаду голови Львівської ОДА, оскільки в області не отримав підтримки — Анатолій Романюк

«Станом на сьогоднішній день ми можемо констатувати, що депутати Верховної Ради України вчаться шляхом помилок на шляху до парламентської демократії, які є в європейських державах», — прокоментував «Гал-info» політолог Анатолій Романюк вчорашні слова кандидата у народні депутати України Володимира Яворівського про те, що БЮТ готовий віддати Блоку Литвина посади кількох губернаторів взамін на його доручення до широкої коаліції. — Всі ми дуже добре розуміємо, що коаліція у складі 228 народних депутатів апріорі не буде стабільною, хоча навіть її ще не створено. Тому для того, щоб вона почала все-таки працювати, помаранчевим силам треба шукати механізм співпраці із Володимиром Литвином».
«Досвід європейських країн свідчить про те, що механізм співпраці повинен бути знайденим у подібних випадках, хоча таке хоч і незначне, але важливе долучення до коаліції як правило обходиться дуже великою ціною. Однак Блок Литвина для діяльності демократичної коаліції є надзвичайно, життєво необхідним. Що стосується конкретно Львівської області, то я переконаний у тому, що Блок Литвина не буде претендувати на посаду голови обласної державної адміністрації Львівської області. Він претендуватиме на ті області, де отримав найбільший рівень підтримки виборців, а Львівщина сюди не відноситься. Його електоральне поле – Центральна Україна», — сказав Анатолій Романюк.
Нагадаємо, кандидат у народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко Володимир Яворівський зазначив, що БЮТ готовий віддати Володимиру Литвину посади кількох голів ОДА в обмін на його підтримку та входження у демократичну коаліцію.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ