Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Блок Литвина не виконав жодної передвиборчої обіцянки перед молоддю - результати моніторингу

Політичні партії України майже не виконують своїх передвиборчих обіцянок перед молоддю – результати моніторингу, який провела Львівська обласна організація „Фундація регіональних ініціатив”. Про це сьогодні під час прес-конференції „Як виконують політичні партії та блоки, представлені у радах всіх рівнів, передвиборчі обіцянки у сфері молодіжної політики” повідомив член Національного комітету громадянської кампанії „Молодіжна варта: молодь за вами спостерігає!”, голова ВМГО „Фундація регіональних ініціатив” Олександр Солонтай.
„Жодної передвиборчої обіцянки не виконав Блок Литвина, натомість „Наша Україна – Народна Самооборона” виконала найбільше передвиборчих обіцянок у сфері молодіжної політики”, - розповів він.
Олександр Солонтай зазначив, що БЮТ відзначився тим, що давав найбільше обіцянок, порівняно з іншими партіями і пообіцяв молоді стільки, скільки усі партії загалом.
За його словами, політичні партії у передвиборчій кампанії обіцяли й те, чого вони не можуть виконати, до прикладу, гарантоване перше робоче місце для студента, або створення умов, згідно з якими усі громадяни України зможуть отримати першу вищу освіту безкоштовно. „Проте три політичні сили: БЮТ, Партія регіонів та НУНС таки піднесли стипендії студентам та рівень материнської допомоги”, - зазначив він.
Щодо пільгового проїзду для студентів, який обіцяв БЮТ, то Олександр Солонтай зазначив, що дану обіцянку виконано частково, адже пільговий проїзд забезпечено лише на залізниці, а стипендії піднято, хоча й не до рівня прожиткового мінімуму, як було обіцяно.
„Якби політичні партії, коли давали обіцянки і йшли у Верховну Раду, фіксували їх певною відповідальністю, як в банку, коли беруть кредити, то усі б вони збанкурутували, бо більшість обіцянок не виконуються”, - зазначив депутат Львівської міської ради Анатолій Забарило.
Окрім того, фундацією було проведено моніторинг серед молоді, було опитано 1000 респондентів з вищих навчальних закладів Львівщини. Відтак, найбільше турбує студентів проблема працевлаштування молодих фахівців – 69,92% опитаних, питання якісної освіти – 42,28%, а також молодіжне кредитування – 27,24%.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ