Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Блокувальники Донбасу готуються "відбиватися" від поліції

У штабі блокади на Донбасі повідомляють, що поліція готується до штурму редуту біля Бахмута, і попереджають, що відбиватимуться. Про це повідомляють на сторінці Штабу в Facebook.

"Редут “Запоріжжя” у Бахмуті оточений спецпідрозділами поліції (спецназ главка МВС Донецької області і колишній "Беркут"). Є всі ознаки підготовки до штурму", - йдеться у повідомленні.

Блокувальники зазначають, що гарнізон редуту “Запоріжжя” зайняв бойові позиції і підготувався до відбиття штурму.

Читайте також: Блокада створює труднощі для українців в ОРДЛО, які платять податки - Тандіт

Як відомо, 25 січня активісти на чолі з кількома народними депутатами почали блокувати залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Поліція відкрила провадження за цим фактом.

Згодом особи у камуфляжному одязі захопили ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Вони аргументують це боротьбою з контрабандою і вимагають припинити торгівлю з окупантами на сході України.

За даними уряду, 10 лютого було припинено всі поставки антрациту з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України.

12 лютого Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що блокування постачання вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

15 лютого Кабмін запровадив надзвичайні заходи в енергетиці.

Президент України Петро Порошенко вважає, що блокада залізниці на Донбасі створює загрозу не лише енергетичній безпеці держави, а й усій економіці.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ