Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Блокування Сейму: влада обіцяє не витягувати опозицію з зали засідань силоміць

Правляча партія “Право і Справедливість” (PiS) не перешкоджатиме опозиційним силам продовжувати блокаду трибуни і президії в залі засідань Сейму. У цьому випадку коаліція в січні проводитиме засідання у колонному залі.

Про це повідомив глава МВС Польщі, член PiS Маріуш Блащак, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Ні, ми не будемо витягувати (силоміць - ред.) депутатів. Якщо вони не поступляться, то в подальшому засідання відбуватимуться у колонній залі, де вони відбувалися в останню п'ятницю, а раніше багаторазово - в серпні 2010 року”,- заявив Блащак.

Протест опозиції і блокування трибуни триває з минулої п'ятниці, 16 грудня. У залі засідань постійно перебувають кілька десятків депутатів від опозиційної партії “Громадянська платформа” (РО), а також партії “Cучасна” (.N). Вони планують заблокувати трибуну і президію Сейму 11 січня, коли має розпочатися нове засідання Сейму РП. Опозиція, ймовірно, бойкотуватиме також розгляд Сенатом країни бюджету на 2017 рік.

Опозиційні сили парламенту Польщі блокують залу засідань Сейму, протестуючи проти засідання коаліції в колонній залі в минулу п'ятницю. За твердженням опозиційних партій, провладні сили за підтримки декількох депутатів від руху Kukiz'15, провели засідання без належного кворуму і з порушенням інших процедур регламенту. Натомість, влада відкидає звинувачення, наголошуючи, що усі голосування, включаючи за закон про бюджет на 2017 рік, було проведено з врахуванням усіх необхідних процедур.

Протест опозиційних сил розпочався з планів влади обмежити пересування журналістів у парламенті країни. Це викликало протести опозиції та журналістської спільноти країни, а також вилилося у вуличні протести - блокування парламенту громадськими активістами, зокрема діячами Комітету захисту демократії (KOD) та проведенням акцій протесту у Варшаві та декількох інших містах країни. Згодом представники влади інформували, що не хотіли обмежувати діяльність ЗМІ у парламенті і поки що відмовилися від своїх останніх намірів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ