Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Блокування залізниці на Донбасі загрожує енергетичній безпеці - Гарбуз

Блокування ветеранами добровольчих батальйонів залізничної колії на території Попаснянського району Луганської області становить загрозу енергетичній безпеці України. Про це написав голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у Facebook.

"Акція окремих народних депутатів України та колишніх бійців добровольчих батальйонів "Донбас" та "Айдар" становить загрозу енергетичній безпеці країни. Протестувальниками заблоковані порожні вагони, призначені для транспортування вугілля на підконтрольну Україні територію. Якщо постачання палива не будо відновлено, без енергоносіїв залишаться теплоелектростанції Центральної і Західної України", - наголосив Гарбуз. 

Він нагадав, що переміщенням вантажів через пункти в'їзду-виїзду на залізничних шляхах уздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей і в ОРДЛО контролюється Координаційним центром при штабі АТО, а дотримання вимог чинного законодавства на лінії розмежування забезпечують правоохоронні органи. Водночас організаторам акції було офіційно запропоновано бути спостерігачами на всіх залізничних пунктах пропуску вантажів. 

"Тепер вони (правоохоронні органи. - Ред.) мають дати правову оцінку діям протестувальників", - зазначив Гарбуз.

Як повідомлялося, 25 січня ряд представників ветеранів добровольчих батальйонів АТО оголосили про блокаду пересування товарів на тимчасово окуповані території. Народний депутат Семен Семенченко в Facebook написав, що ветерани розпочали третій етап блокади торгівлі з окупантами і заблокували залізницю Луганськ - Лисичанськ - Попасна біля Гірське-Золоте.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ