Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Близько 1000 ДТП торік у Польщі спричинили українські водії на фурах

За статистикою, торік іноземці взяли участь у 1023 ДТП в Польщі, а найбільшою групою серед них були громадяни України, бо їх на польських дорогах набагато більше, ніж водіїв з інших держав.

Польща є одним з головних європейських гравців у сфері транспорту, проте вже кілька років польські фірми змагаються з відпливом працівників. Це тому, що на Заході водій з високими кваліфікаціями заробить набагато більше, ніж у Польщі. Тому тривають пошуки працівників з України, пише Польське радіо.

В Інтернеті аж кипить від оголошень, частина підприємців пише прямо, що хоче прийняти шоферів з-за східного кордону. Це видно й у статистиках воєводських управлінь, які видають щораз більше дозволів на роботу. Торік у Варшаві оформлено 1784 дозволи на працевлаштування водіїв вантажних автомобілів. Середня пропонована платня – 1959 злотих (461 євро) брутто. У січні і лютому цього року була вже 1421 така заява відносно громадян України.

А найбільше пропозицій прибуло на Сілезії – торік у Катовіце були подані 9753 заяви, а за перших два місяці цього року – вже 2236. Разом з тим, як каже в газеті анонімний працівник однієї з брокерських компаній, помічається, що водії з України водять машину різко і мають відносно багато дорожньо-транспортних пригод, хоч у них є всі необхідні повноваження і лікарські обстеження.

Однак підприємці, в яких працюють українці, не захотіли коментувати їхнього стилю водіння. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ