Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Близько третини дорослого населення України має високий тиск

Близько третини дорослого населення має високий тиск. Про це повідомила сьогодні, 25 травня, під час прес-конференції завідувач кардіологічним відділенням 8-ої клінічної лікарні, головний позаштатний спеціаліст з кардіології управління охорони здоров’я Львівської міської ради Валентина Коваль.

За її словами підвищення тиску спричиняє інфаркти, інсульти та серцеву недостатність. «Потрібно серйозно ставитись до свого самопочуття. До прикладу для молоді норма тиску 130/80 і менше, для дорослих 140/90, всі вищі показники мають бути для людини сигналом, та в таких випадках слід звертатись до лікарів», - пояснила Валентина Коваль.

Також вона наголосила,що артеріальна гіпертензія є однією із основних причин високої захворюваності, інвалідності та смертності населення, що зумовлює низку медичних і соціальних проблем. Відомо, що понад 50% всіх випадків смерті від серцево-судинних захворювань в Україні припадає на АГ, а точніше, на її ускладнення: в першу чергу це інфаркт міокарда, інсульт, хронічну серцеву недостатність.

Нагадаємо, що сьогодні, 25 травня, у Львові стартувала акція з профілактики та раннього виявлення артеріальної гіпертензії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ