Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Богдан Мельник: У літньому чемпіонаті «Здвиг» побореться за медалі

«Здвиг» - молода та амбітна футзальна команда. У чемпіонаті Львівщини «Здвиг» став срібним призером чемпіонату, поступившись у боротьбі за чемпіонство «Кордону». У «Відкритому Кубку Львівщини» «Здвиг» також непогано себе проявив, однак на стадії плей-офф поступився майбутньому переможцю турніру «Фуджікурі». На першому літньому чемпіонаті Львова, що проходить під егідою Асоціації футзалу Львівщини, команда Богдана Мельника побореться за медалі.

Перед командою поставлене завдання фінішувати у трійці кращих, однак «зелені» зроблять усе можливе для того, щоб втрутитися у чемпіонську гонку. Про це та інше в ексклюзивному інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу Львівщини розповів президент команди Богдан Мельник.

Богдане, як зародилася команда «Здвиг»?

Команда створена у 2015 році. Ініціатором створення команди був я разом з моїм давнім товаришем Назаром Войтиком. У мене була ідея зробити футзальну команду з випускників СДЮШОР 4 2001 року. Ми зібралися з випускниками і зіграли товариський матч з хлопцями, які на той час були у 10 класі. Звісно, на матч ми запросили нашого заслуженого тренера Ярослава Канича. Хто не знає, то скажу, що саме він виховав  такого відомого футболіста, як Едвард Козинкевич. Він був майстром спорту міжнародного класу, збірником Радянського Союзу. Після нього виховав ще не одного відомого футболіста, таких як Богдан Стронцицький,  Володимир Беззуб’як та інші. Після цього матчу наша команда програла у Кубку області команда та тимчасово припинила своє існування.

Хто відродив команду?

Назару Войтику я пообіцяв, що команду відроджу будь-якими методами. Вдалося спільну мову знайти з Андрієм Шевцівим, який зацікавився моєю ідеєю, і підставив плече. Команда  знову відновилася, грала у другій лізі «Колосу» й надалі кістяк команди складалися випускники СДЮШОР 4 2001 року. Скажу відверто: якби не Андрій Шевців, важко сказати, чи я знайшов я б людей, які нам би помагали і чи існувала б команда сьогодні. Він є співзасновником команди «Здвиг». Зараз команді допомагає благодійний фонд Ростислава Мельника. Також команда має підтримку від лабораторії кави Coffee Lab. Наша команда є прихильниками кампанії «Здорове місто» від об’єдання «Самопоміч». Одним з головним завдань команди є пропаганда здорового способу життя.

Якими були першими успіхи «Здвигу» на аматорському  рівні?

Минулого року ми були переможцями чемпіонату першої ліги. Тоді турнір пройшов під егідою Асоціації футзалу Львівщини. А цього року ми були уже другими, щоправда у єдиній лізі, яка пройшла під егідою АФЛ. Також ми були срібними призерами другої ліги любительського чемпіонату Львівщини, яку організовував Петро Закалюжний. Також наша команда була переможцем Кубка «Високого Замку», а також Кубка «Патрульної Поліції». Були третіми на Кубку «Героїв Небесної Сотні» та третіми на комерційному турнірі у Тернополі. Також команда успішно грала у пляжний футбол, де ставала призером різних турнірів.  

Хто зараз складає кістяк команди «Здвиг»? Як формувався склад команди?

Хлопці, які були спочатку, уже не мали звички грати у футбол. Мова йде про випускників 2001 року СДЮШОР 4. Наша команда почала вигравати амтаорські турніри, тому нам хотілося йти далі і розвиватися. Гравців шукали самостійно: хтось когось радив, хтось когось приводив і так далі. Зараз є гравці непогані, як для аматорського рівня. Для прикладу, Андрій Кухар свого часу грав у першій професійній футбольній лізі. Інші гравці також на хорошому рівні грають у футбол. А найбільшим старожилом команда є Роман Бучак. У команді він був з першого дня її створення.

Чому команду назвали «Здвиг»?

Автором ідеї є Іван Сало – перший президент федерації футболу Львівщини та гравець команди Олег Чунис. Я не був прихильником цієї ідеї, оскільки думав, що нас називатимуть здвинутими. Втім, усі згодом перепитували чому «Здвиг».

Які завдання поставлені перед командою на літній чемпіонат Львова?

Посісти місце не нижче третього. Деякі ігри нашої команди демонструють, що ми можемо грати на хорошому рівні. Перше місце було б дуже круто. Звісно, є сильні конкруренти і це дуже добре. Будемо старатися з ними боротися на рівних.

Які команда має далекоглядні цілі?

У мене є амбіції, але вони особисті. Вважаю, усе має йти поступово. Рівень нашої гри і чемпіонату, у якому ми граємо, повинен бути відповідним.

Яка Ваша роль в команді?

Не люблю коли мене називають президентом команди. Це надто гучно звучить. У мене вся організаційна робота. У нас є головний тренер Назар Войтик, а також спортивний директор Олег Чунис. Усі важливі питання ми обговорюємо втрьох.

Прес-служба АФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ