Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Богдани» не витримують морозу - транспортний колапс у Львові

Як повідомили в управлінні транспорту Львівської міської ради, у Львові склалась складна ситуація з роботою громадського транспорту через сильні морозами. Автобуси з технічних причин сходять з маршрутів, замерзають двері, дизель. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відповідно до плану вихідного дня, на маршрутах мало б працювати 427 автобусів, станом на 13.00 год було 163 автобуси. Однак, випуск машин продовжується. Відігріті автобуси виходять на маршрути.

«План по випуску автобусів на сьогодні – 427 машин. Реально на маршрутах працює менше. Перевізники повідомляють, що автобуси сходять з маршрутів через технічні причини – замерзають двері, дизель. Техніка не витримує таких морозів», - повідомив Віктор Щир, начальник управління транспорту ЛМР.

«Всі автобуси працюють на дизелі, який витримує температуру до мінус 15°С. Таку гарантію дають нам постачальники дизелю. Температура значно нижча, ніж мінус 15°С, тому працювати важко», - зазначив Микола Шкурган, директор підприємства «Міра і К».

«Наші машини виїхали по максимуму. Є проблеми з приватними перевізниками, «Богдани» не витримують морозу – посідали акумулятори, позамерзали системи. На території АТП автобуси прогріваємо. До дизелю додали присадку, але вона мало допомогла. Ті автобуси, які з 10.00 год на маршрутах, вже двічі заїжджали на вул. Авіаційну, щоб розігрівати систему. Робимо все можливе, щоб транспорт міг працювати», - розповів директор АТП №1 Ярослав Іванець.

Як повідомили у диспетчерській службі ЛКП «Львівелектротранс», станом на 10.00 год ранку на маршрути виїхало 40 трамваїв, при плані 39, та 22 тролейбуси, при плані 30.

«Зараз трамваї курсують краще. Є проблеми з тролейбусами, бо машини замерзають на лінії. Станом на 12.00 год випуск було збільшено до 24 машин», - додали в диспетчерській службі ЛКП «Львівелектротранс».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ