Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бої під Авдіївкою розгорілися з новою силою

Учора, 5 березня, бої за Авдіївську промзону розгорілися з новою силою. Російські танки виходять на пряму наводку і б’ють по промці, міномети 80 та 120 калібрів підключаються теж, а крупнокаліберні кулемети взагалі не стихають. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомила прес-служба 72-ї ОМБр бійці якої утримують ці позиції.
Фото з ФБ прес-офіцера 72-ї ОМБр Олени Мокренчук.

«Позиції, що утримуються нашою бригадою, дійсно піддаються інтенсивному обстрілу з боку противника. Під Авдіївкою він застосовує практично увесь наявний арсенал важкого озброєння, заборонений Мінськими домовленостями, включаючи танки та артилерію.

Незважаючи на це, особовий склад 72 ОМБр продовжує надійно утримувати займані позиції в районі Авдіївської промзони та впевнено контролює ситуацію. У разі здійснення обстрілів наших позицій, командирам підрозділів надано право відкривати адекватний вогонь у відповідь», - йдеться у повідомленні.

Окрім того  про загострення ситуації повідомив і голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«У рашистів весняне загострення "руского міра". Луплять, як навіжені із танків, САУ, мінометів - фактично з усього, що заборонене "Мінськом". Загострення по усій лінії фронту», - повідомив він.

За словами Жебрівського, у окупантів щораз менше особового складу, а відтак відсутність живої сили компенсують інтенсивними обстрілами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ