Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події  |  Війна з Росією

Боєць «Луганськ-1» підтвердив, що купив авто в Умрихіна не підозрюючи, що воно волонтерське

Скандальна історія, в якій фігурує чиновник Львівської ОДА Андрій Умрихін щодо продажу автомобіля «Опель Фронтейра», який благодійний фонд «Допомога і турбота» передав для батальйону «Луганськ-1», отримала ще одне підтвердження. Гал-інфо поспілкувалося із бійцем, який придбав згаданий позашляховик у Андрія Умрихіна за 28 тис грн.
Андрій Умрихін в автомобілі, який придбав для бійців БФ "Допомога і турбота".

Молодший сержант Петро Султан вражений таким розвитком подій і навіть не підозрював, що стає жертвою шахрайства. Він поспілкувався з журналістом Гал-інфо і розповів усі деталі купівлі-продажу волонтерського позашляховика.

Як розповів Петро Султан, в батальйоні він працює молодшим інспектором ГМЗ, тобто забезпечення батальону.

«Працюю я в гаражі слюсарем, тобто ремонтую автомобілі, не даю, так би мовити, їм "померти" на передовій. Багато наших хлопців за власні гроші приганяють собі машини з Польщі для своїх власних потреб і для батальйонських цілей», - пояснив Петро Султан.

Він пояснив, що на момент акції купівлі-продажу він запитував у Андрія Умрихіна, чи належить йому автомобіль «Опель Фронтейра» і той запевнив його, що автомобіль його власність.

«Андрій (Умрихін, - ред.) мені сказав, що це він за свої гроші купив машину, що він приїхав на ній в наш батальйон, і якщо, мовляв, в мене є бажання, то продасть мені її за 30 тис. грн (на той час 1500 доларів). Мовляв, давай гроші  і забирай її собі», - сказав Петро Султан.

Він додав, що у них багато бійців їздять на власних машинах, хоч окремо в батальйоні є машини, котрі передавали волонтери, і вони облікуються на балансі батальйону: «Усі машину в нас в гаражах. Я там працюю зі своїм побратимом. Ми їх там ремонтуємо».

«Я йому (Андрію Умрихіну, - ред.) заплатив частинами – 28 тис. грн протягом двох місяців. Він мені передав машину, всі документи в мене є, навіть є люди, які підтвердять, що я в нього дійсно купив цю машину. Але ж ніхто не знав, що цей автомобіль йому волонтери передали… Він про це  нікому не говорив і не згадував, що авто нам передали від благодійного фонду. Тобто я тільки тепер дізнався про це, в мене шок, за що я йому гроші віддавав? Як то не його машина була?..», - зазначив Петро Султан.

Він також спростував інформацію про те, що кошти, які взяв за автомобіль Андрій Умрихін, є компенсацією його, Умрихіна, витрат на ремонт авто.

«Про ремонт – це абсолютна неправда. Він нам говорив, що авто йому обійшлось не дуже дорого, і тому він може її за 28 тис. грн продати. А те, що він казав, що начебто він її ремонтував, то можу сказати, що поки я виплачував йому гроші, машина була в нього, він її підганяв тоді ремонтувати, і я добре знав, який стан машини. Коли ж він передавав мені авто, я не помітив, щоб там щось серйозно ремонтувалось. Я вже довго займаюсь ремонтами і чудово заюсь на цьому: там було ремонту ну тисяч на дві. Два ската купив, а так нічого він там не робив», - заявив Петро Султан.

На запитання для чого використовують цей автомобіль тепер, Петро Султан сказав: «Мені нічого приховувати. Зараз я у відпустці. Я приїхав на цій машині додому, за 50 км від розташування. Я її нікому не передаю, через те, що я її купував, та і шкода грошей, я ж не знав про те, що Умрихін не мав права нею розпоряджатись. Ми на ній то в Щастя їздили, то в Станицю Луганську, автомобіль дуже допомагає батальйону – ми на ній постійно на виїзди їздимо».

На прохання Гал-інфо розповісти, чим займався у батальйоні Андрій Умрихін,  боєць сказав, що мало знає про його діяльність.

«Умрихін був в розвідувальній групі, оці літачки запускав, і більше нічого не можу про нього сказати. В мене стосунки з ним до останнього були нормальні. В мене немає такого, щоб я ховався чи підставляв когось, але бачу в Умрихіна така риса є», - зазначив Петро Султан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ