Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Борги Львова ростуть, але влада міста не спиняється, - депутати

Для Львова найважчим буде 2014 рік: місту доведеться віддати борг у сумі 194 млн грн. Про це сьогодні, 29 листопада, у Львівському прес-клубі заявив депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

Депутат зазначив, що у міській раді склалася цікава ситуація, коли один департамент не знає, що робить інший. Він зауважив, що у 2013 році Львів мусить віддати борг у сумі 116 млн грн, натомість, найважчим буде 2014 рік, коли місто повинно буде повернути 194 млн грн. з відсотками.

«До 2019 року нам доведеться щороку віддавати 100 млн грн. Зараз міські виконавчі органи влади хочуть взяти ще два кредита: на модернізацію теплового господарства 20 млн євро під 7% річних та кредит на продовженя трамваю на Сихів – 16 млн євро. 100 млн грн. для міста віддати щороку – це ще можна стерпіти. Відсоток оплатять із загального фонду бюджету, але доведеться врізати видатки, тобто зарплати освітянам та медикам. А основне тіло кредиту виплатять з бюджету розвитку, тобто, у нас не буде грошей на ремонт шкіл, лікарень, закупівлю рухомого транспорту тощо», - зазначив Кужелюк.

Він також наголосив на тому, що в цьому році вдалося скоротити боргові зобов’язання перед львівськими підприємствами, які працювали на міську раду, робили ремонти доріг, шкіл тощо На початку року ця сума становила 120 млн грн, а тепер 60 млн грн.

Депутат переконаний, що створюючи такі борги для львівських підприємств, влада міста доводить їх до банкрутства.

Голова бюджетної комісії Львівської міської ради Яромир Самагальський також додав, що через те, що неправомірно були звільнені працівники виконавчих органів міської ради і внаслідок подальшихі рішень судів місту має компенсувати постраждалим 5 млн грн.

«Ми бачимо, що через неправомірне фінансове врядування завдано серйозні збитки місту», - заявив Яромир Самагальський.

Фото - alnews.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ