Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Шахтарі одержать зарплату за листопад до 20 січня, - в.о. директора "Львіввугілля"

На сьогодні заборгованість перед шахтарями за листопад 2015 року становить приблизно 58 млн. гривень, або 54% (46% виплачено). Заборгованість має бути погашена до 20 січня. Про це повідомив під час прес-конференції в.о. гендиректора ДП "Львіввугілля" Андрій Дяченко.

Він наголосив, що йдеться про борг за листопад, адже боргу за грудень наразі немає - згідно із графіком, виплати за грудень мають відбуватися після 20 січня, тобто через тиждень. 

Гроші за листопад мають надійти з Києва. За словами в.о. гендиректора, в бюджеті на 2016 рік передбачено 500 млн. для погашення заборгованості. Уже завтра, 13 січня, під час засідання Кабміну буде розглянуто питання виділення коштів, і до 20 січня шахтарі мають одержати зарплату за листопад, пообіцяв Андрій Дяченко. 

Воднораз за тиждень почне формуватися борг за грудень. 

Андрій Дяченко докладно пояснив, коли і чому сформувалося відставання від графіку виплати зарплат. 

За його словами, це сталося рік тому. В грудні 2014 року припинилося фінансування львівських шахт, і така ситуація тривала 3 місяці. Це було пов'язано з бажанням перевести шахти на беззбитковий режим. Коли стало зрозуміло, що на це потрібен час, фінансування відновили. Проте в березні 2015 року відставання сягнуло трьох зарплат. 

В.о. гендиректора додав, що впродовж 2015 року керівництву ДП вдалося скоротити борги. Станом на 1 жовтня 2015 року борги становили вже 2 зарплати. Нині йдеться лише про 1 місяць. 

Керівник державного підприємства наголосив, що в 2016 році Львіввугілля цілком погасить заборгованість і вийде на плановий графік виплати зарплат. Воднораз, коли буде виплачено гроші за грудень він не сказав. 

Андрій Дяченко також висловив думку, що сьогоднішні акції шахтарів мають політичне підгрунтя. 

"Думаю, хтось знає, що гроші до 20 січня надійдуть, тому вирішив організувати акції, щоб потім сказати: от бачите, наші виступи спрацювали, й таким чином заробити політичні дивіденди. Це моя думка така", - сказав в.о. гендиректора ДП "Львіввугілля".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ