Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Борис Джонсон став міністром закордонних справ Британії

Нова прем'єр-міністр Британії Тереза Мей призначила колишнього мера Лондона Бориса Джонсона головою міністерства закордонних справ та оголосила імена ще кількох ключових міністрів свого уряду.

Борис Джонсон був одним з найактивніших прихильників виходу Великої Британії з Євросоюзу. Після успіху на референдумі він вважався фаворитом в боротьбі за пост прем'єр-міністра, але в решті решт відмовився висувати свою кандидатуру.

Пан Джонсон заявив, що не впевнений, що зможе забезпечити необхідну єдність всередині Консервативної партії. Його рішення критикували професійні спостерігачі у соцмережах.

Тереза Мей вступила на посаду тільки в середу. Тепер вона має сформувати новий кабінет. Вона також повинна призначити міністра з питань виходу Британії з Євросоюзу.

Імена деяких новообраних міністрів вже відомі.

Філіп Хеммонд

Філіп Хеммонд очолив міністерство фінансів. В уряді Девіда Кемерона він обіймав посаду міністра закордонних справ. У минулому він також обіймав посади міністра оборони та транспорту. На своїй новій посаді він змінив Джорджа Озборна, який залишив кабінет за власним бажанням.

Ембер Радд

Ембер Радд стала міністром внутрішніх справ, змінивши саму Терезу Мей. Раніше вона протягом року обіймала посаду міністра з енергетики та зміни клімату.

Майкл Феллон

Майкл Феллон очолює міністерство оборони з 2014 року і збереже свою посаду в уряді пані Мей.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ