Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики готуються до ескалації бойових дій в Донбасі – розвідка

Російсько-терористичні війська на сході України готуються до активізації бойових дій у вівторок, 19 грудня, повідомив штаб АТО.

Так, за даними української розвідки, після заяви Міністерства оборони РФ про намір відкликати російських офіцерів зі Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК), окупанти можуть вдатись до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення в Донбасі.

"Зокрема, ворог планує активізувати роботу своїх ДРГ на військових об'єктах Збройних сил України, об'єктах енергетичної і транспортної інфраструктури, збільшити кількість провокативних обстрілів у бік наших позицій та житлових кварталів населених пунктів поблизу лінії розмежування", - йдеться у повідомленні.

До того ж, триватимуть спроби бойовиків дискредитувати військовослужбовців сил АТО.

"Бойовики частіше обстрілюватимуть власні позиції із ствольної артилерії великого калібру, реактивних систем, танків та інших видів озброєння. Дані провокації спрямовані на обурення місцевого населення з метою негативного ставлення, а іноді і агресії у бік українських військ. Як правило агресор здебільшого активізує подібні провокації на передодні консультацій у "Нормандському форматі" та засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську (20 грудня 2017 року), планових візитів представників ОБСЄ, Червоного хреста та ЗМІ для подальшої дискредитації України в очах міжнародної спільноти і безпідставного звинувачення в порушенні Мінських угод", - зазначають розвідники.

Раніше голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив про те, що російським офіцерам у СЦКК створили "нестерпні умови", внаслідок чого російська сторона може припинити свою роботу в центрі. За його словами, "українська сторона робить усе, щоб створити російським офіцерам у Спільному центрі  нестерпні умови, висуваючи на їхню адресу вимоги, які неможливо виконати".

Напередодні вогнева активність терористів посилилася на Світлодарській  дузі.

Попри те, що наприкінці літа Тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) домовилась про так зване "шкільне перемир'я", бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових у зоні АТО.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ