Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ під Луганським і Павлополем

Бойовики НЗФ ОРДЛО не дотримуються режиму припинення вогню та продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, застосовуючи міномети. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО.

Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики НЗФ ОРДО/ОРЛО вже в перший день нового року порушили взяті на себе зобов’язання щодо дотримання режиму припинення вогню, застосувавши при цьому зброю, яка заборонена відповідно до Мінських домовленостей.

Так, вже о 13.30 годині 01.01.2018 бойовики НЗФ ОРДО розпочали обстріл позицій підрозділів ЗС України в районі населеного пункту Павлопіль (Донецька область) з гранатометів та стрілецької зброї одночасно випустивши дві міни калібру 120 мм. Вдруге ці ж позиції підрозділів наших військових було обстріляно терористами НЗФ ОРДО близько 20.40 години вже із мінометів калібру 82 мм (зафіксовано 5 розривів мін).

Неспокійно було і в районі населеного пункту Водяне, де бойовики НЗФ ОРДО вели обстріл позицій наших військових із стрілецької зброї та гранатометів.

Проросійські найманці НЗФ ОРЛО також застосовували міномети під час обстрілів позицій ЗС України: близько 21.00 години 01.01.2018 в районі населеного пункту Луганське (Луганська область) зафіксовано 4 розриви мін калібру 82 мм.

Українська сторона СЦКК пов’язує продовження обстрілів позицій підрозділів ЗС України під час встановленого «новорічно-різдвяного» режиму припинення вогню, у тому числі, зі зброї, яка заборонена Мінськими домовленостями, з неспроможністю керманичів НЗФ ОРДО/ОРЛО дотримуватися взятих на себе будь-яких зобов’язань та їх зацікавленістю у подальшому загострені збройного протистояння.

Українська сторона СЦКК наголошує: підрозділи ЗС України у районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, безумовно дотримуються Мінських домовленостей та забезпечують виконання усіх заходів щодо дотримання режиму «тиші» по всій лінії розмежування сторін на сході України, незважаючи на брудні провокації проросійських терористичних військ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ