Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики визнали, що зазнали великих втрат під Авдіївкою

Військовий експерт, головний редактор видання «Цензор.Нет» Юрій Бутусов на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук опублікував інформацію по втратах 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ на Донбасі.

«Згідно з заявою представника «оперативного командування ДНР» Едуарда Басуріна, «в період з 3 лютого, коли почалося загострення, загинули 45 осіб, з них четверо мирних жителів», тобто, робимо висновок, це з'єднання противника втратило 41 найманця убитими. Як відомо, раніше загальних цифр втрат ворог взагалі не називав, інформація була засекречена.

З огляду на, що на фронті «ДНР» з 9 лютого фактично затишшя, і зі зведень противника, обстановка спокійна, можна зробити наступні висновки:

1. 41 убитий в корпусі «ДНР» в період з 3 лютого по 9 лютого.

2. Однак бої йшли з початку року, а значить, деякі втрати противник також поніс з 1 січня.

3. Бої в Авдіївці почалося не 3 лютого, а 29 січня, великі втрати в боях почалися саме тоді.
І незважаючи на заборону публікувати свої втрати, російські джерела заявили, що в період з 29 січня по 3 лютого 1-й корпус зазнав важких втрат, включаючи командира 3-го батальйону 11-го мотострілецького полку Івана Балака, а також 4 найманців штурмового батальйону «Сомалі». Тіла багатьох найманців 11-го полку були кинуті противником на полі бою, на що скаржився терорист Ходаковський - це говорить про хаос і паніку. Всі ці серйозні втрати, які ми навіть орієнтовно встановити не можемо, але враховуючи, що противник був вибитий з двох укріплених позицій і всі його атаки були відбиті, ці втрати не поступаються українським, а, судячи з кинутих трупів - перевершують.

4. У 2017-му році втрати також понесли частини 2-го армійського корпусу окупантів - зокрема, в Луганську був підірваний перший заступник командувача 2-го корпусу «ЛНР» Олег Анащенко. Однак втрати 2-го корпусу не опубліковані.

5. Сумарно за повідомленнями в соціальних мережах втрати противника в боях в 2017-му році склали лише в складі 1-го корпусу «ДНР» мінімум 70 бойовиків тільки убитими (кілька з початку року + деяке число з початку контактних боїв 29 січня + 41 з 3-го лютого). Більшу частину цих втрат, ворог зазнав у боях під Авдіївкою, протягом короткого проміжку 29 січня - 8 лютого. Значно менші втрати, проте також зважаючи на все мінімум до 10 осіб, втратили частини 2-го корпусу в січні-лютому», - написав Бутусов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ