Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Брат головного лісника Львівщини продовжить орендувати 97 га заказника на Волині

Брат головного лісника Львівщини продовжить орендувати 97 га заказника на Волині. Про це повідомив Комітет екологічного порятунку України.

Апеляційний суд Волинської області скасував рішення суду першої інстанції про повернення державі 97 га на території ландшафтного заказника «Сірче» на Волині. Наразі цю ділянку орендує майстер лісу Добренського лісництва Петро Дейнека, рідний брат начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дайнеки. Про це йдеться у рішенні суду від 11 жовтня. 

За інформацією видання «Наші гроші», у 2007 році рішенням Камінь-Каширської РДА Волинської області цю землю було передано в оренду Петрові Дейнеці на 49 років. Проте з 1992 року озеро Сірче з прибережною смугою входить до державного ландшафтного заказника місцевого значення «Сірче».

Це вказав прокурор у позові до суду першої інстанції, який і зобов'язав Петра Дайнеку повернути ділянку державі, оскільки лише Кабмін має право розпоряджатися землями природно-заповідного фонду.

З цим висновком також погодився й апеляційний суд. Разом з тим апеляційний суд наголосив, що прокуратура подала позов про повернення цих земель державі із запізненням. Зокрема, за даними суду, про передачу цієї замлі в оренду Дейнеці прокурор дізнався з листа за підписом голови Камінь-Каширської РДА від 10 червня 2010 року. А з позовом прокуратура звернулася лише у липні 2014 року, тобто із простроченням 3-річного терміну.

Саме це стало причиною скасування рішення суду першої існтанції. Таким чином, рідний брат Анатолія Дайнеки Петро продовжить орендувати землі заказника.

Комітет екологічного порятунку України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ