Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Brexit не вплине на безвізовий режим для України - Магда

Референдум у Великобританії не завадить Україні отримати безвізовий режим з Європейським Союзом. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Євген Магда.

"Результати референдуму - це урок для України. Не варто покладатися на ідею європейської інтеграції. Маємо будувати сильну та самодостатню державу. Покращувати ситуацію в економіці та політиці. Стати відповідальнішими. Чекати, що прийде Жан-Клод Юнкер (президент Європейської комісії. - ред.) і наведе порядок, не варто. Ніхто за нас не зробить роботу. Brexit - урок, що ситуація у світі не стоїть на місці. Постійно змінюється. Треба вчитися на це реагувати", - сказав він.

Велика Британія проти російської агресії в Україні, як і Європейський Союз. Її позиція послідовна. Але не окрема від ЄС, вважає експерт.

"Після виходу Британії з Євросоюзу, її роль у підтримці України проти агресії Росії може змінитися. Але для цього має пройти багато часу. Оформлення виходу з ЄС займе 2 роки. Завтра чи післязавтра ситуація не зміниться", - додав Магда.

"Процес врегулювання конфлікту на Донбасі найбільше залежить від Москви. Поки Росія робитиме вигляд, що її там немає, говорити про вирішення ситуації наївно", - переконаний він.

Вихід Великобританії не має впливу на перспективу безвізового режиму України з ЄС. Brexit та скасування віз - питання різного порядку. Україна безвізовий режим отримає, наголосив політолог.

Нагадаємо, 23 червня на референдумі 51,9% британців проголосували за вихід країни з Євросоюзу. Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив про відставку.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ