Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бродівський котел: дивізія «Галичина» відбивала наступ Червоної армії. Фото

Учора, 21 липня, поблизу військового меморіального кладовища полеглих у битві під Бродами, що на околиці села Червоне Золочівського району, відбулася військово-історична реконструкція подій Бродівського котла 1944 року.

Участь у відтворенні одного із боїв взяло 100 реконструкторів з України, Росії, Чехії та Словаччини.

Як розповів у коментарі Гал-інфо голова товариства «Пам'ять» Любомир Горбач, яке виступило організатором реконструкції, учасники розділилися на вояків Червоної армії та на вояків німецького Вермахту. Останніх було більше. Наступальних частин радянської армії було менше.

Традиційно реконструктори відтворюють вихід німецьких військових формувань з радянського оточення, але цього року вирішили показати події перших днів боїв після зимового затишшя, коли радянські війська розпочали контрнаступ під Бродами.

«Ми показали один із боїв в районі міста Броди, коли радянські війська прорвали німецьку лінію оборони, і німці змушені були відступати на запасні позиції. В цей момент командування 13 армійського корпусу німецької армії залучило для ліквідації цього прориву дивізію СС «Галичина». Власне, саме через цей прорив і було прийнято рішення терміново кинути дивізію «Галичина» під Броди», - пояснив Любомир Горбач.

Він зазначив, що охочих взяти участь у відтворенні цих подій щороку стає все більше.

Він також пояснив, що реконструкція відбувається згідно з історичними матеріалами. Гості і учасники не мають впливу на сценарій, а можуть лише надавати пропозиції. Сам сценарій пишуть організатори. 

Перед боєм у таборі бійців Вермахту.

Солдати готуються до бою.

Дивізійники "Галичини" та чорвоноармійці. Організаційні моменти в окопі.

Боєць Червоної армії.

Найменший воїн.

Війська Вермахту проривають оточення.


Перші вбиті.

Рукопашна сутичка.

Після бою.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ