Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Британія обговорить нові санкції проти найвищого керівництва Росії

Британія обговорить можливість введення нових санкцій проти найвищого керівництва Росії та Сирії на зустрічі голів зовнішньополітичних відомств країн "великої сімки". Про це в понеділок заявив голова МЗС Британії Борис Джонсон.

Зустріч керівників міністерств закордонних справ відбудеться в Італії у понеділок, 10 квітня.

Раніше про те, що Британія запропонує партнерам по "сімці" розширити санкції щодо Росії, повідомила британська Times. Як стверджувала газета, пан Джонсон планує виступити з такою пропозицією у відповідь на хіматаку в Ідлібі. Західні країни звинуватили сирійських військових у цих діях.

Місто Хан-Шейхун в Ідлібі зазнав бомбардувань уранці 4 квітня. Відразу після авіаудару люди почали задихатися. Жертвами розпилювання високотоксичного газу зарину, за останніми даними, стали 89 людей, у тому числі 33 дітей і 18 жінок.

Опозиційні активісти повідомили, що авіаналіт на місто на північному заході Сирії здійснили літаки сирійської армії або російської авіації.

Офіційний Дамаск заперечує причетність до хімічної атаки. Росія, яка підтримує режим Башара Асада, припустила після атаки, що сирійська авіація могла знищити склад хімічної зброї повстанців.

За даними Times, санкції можуть ввести у разі, якщо російська влада не відмовиться від подальшої підтримки пана Асада.

У неділю постпред США при НАТО Ніккі Хейлі заявила, що президент США Дональд Трамп розглядає можливість введення нових санкцій проти Росії через ситуацію в Сирії. У Кремлі, коментуючи цю заяву, зазначили, що Москва поки не знає, про що йде мова.

"Так, була заява постійного представника США, але ми не почули про заяви Трампа або якихось його представників", - сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ