Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Британія стала на захист глави антикорупційного бюро Ситника

Посольство Великої Британії оприлюднило заяву на захист голови Антикорупційного бюро Артема Ситника через його поїздку до Лондона, - BBC Україна.

"Поїздка до Великої Британії пана Ситника та його колег у липні 2015 року - частина програми допомоги українському уряду та агентствам у боротьбі з корупцією на усіх рівнях, яку здійснює Велика Британія", - йдеться у заяві.

У посольстві пояснили, що програма візиту була надзвичайно насиченою й включала презентації британських правоохоронних органів. Повсюди делегацію супроводжували співробітники посольства.

"Британська сторона взяла на себе витрати, пов’язані з візитом пана Ситника та делегації, а пан Ситник відшкодував витрати за поїздку своєї дружини", - додали представники Великої Британії.

Керівника Антикорупційного бюро Ситника спіймали на корупції?

Також у заяві йдеться, що "значна частина повідомлень у ЗМІ про візит не відповідають дійсності", а посольство співпрацює з Генпрокуратурою над тим, щоб справу щодо ситника через візит "було вирішено якнайшвидше".

"Ми закликаємо всіх, хто зацікавлений у подоланні корупції в Україні фокусувати їхні зусилля на важких злочинах, корупції та поверненні активів, а не шукати шляхи прикриття глибоко корумпованих схем", - резюмували в посольстві Британії.

У кінці липня Артем Ситник з делегацією відвідав Лондон, після чого політики звинуватили його в тому, що разом з ним туди літала його дружина.

13 серпня стало відомо, що прокуратура почала розслідування щодо цієї поїздки.

BBC  Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ