Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Британія відмовляється від вугілля та переходить на сонце

Великa Британія визначила нові цілі з видобування екологічно чистої енергії після того, як уряд оголосив, що енергопостачання британських будинків та підприємств цього літа було "найзеленішим", - Gazeta.ua.

Цього літа Британія досягнула рекордного рівня виробництва "зеленої" електроенергії, яка в половину переважила вугільну, повідомляє Guardian.

Аналіз, проведений Національною мережею енергопостачання National Grid, показав, що вже на початку літа вугільні ТЕЦ поступилися місцем підприємствам вітрової, сонячної та атомної енергетики. З 21 червня по 22 вересня рівень видобутої з вугілля енергії і рівень викидів СО2 в атмосферу знизився на 50% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Травневої п'ятниці сонячні станції змогли згенерувати енергії більше, ніж усі АЕС країни разом.

"Це було рекордне літо. Фундаментальним зрушенням стало наростання потужностей вітрової та сонячної енергетики" - заявив директор National Grid Дункан Берт.

Є зворотній бік медалі. Потрібно удосконалити "зелені" енергомережі, додавши до них акумулятори. Причина в тому, що сонячна і вітрова енергія не можуть вироблятися безперебійно, а значить ними треба запасатися. Інакше платіжки за світло значно зростуть.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ