Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Британія звинувачує РФ у постачанні військової техніки на Донбас

Відсутність маркування на техніці, яка надходить з боку Росії на територію України, не є доказом того, що це не російська допомога, хоча Москва заперечує поставки.

Про це заявив  постпред Великобританії в ООН Майкл Лайалл Грант у середу під час термінової зустрічі Ради Безпеки ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В останніх звітах ОБСЄ йдеться про рух ешелонів особового складу та воєнної техніки з території Росії на Схід України. Зокрема, 8 листопада спостерігачі бачили ешелон з 40 немаркованих вантажівок, що рухалися з боку Росії у напрямку Донецька, 19 вантажівок з гаубицями, 6 топливовозів. Відсутність маркування на цій техніці не може бути доказом того, що техніка прийшла не з Росії. Вчора НТВ показав, що на початку колони біля Донецька на транспортному засобі було маркування російського міста Рязань", - сказав Майкл Лайалл Грант.

За словами постпреда Великобританії в ООН, «якщо Росія не здійснює поставок через українсько-російський кордон, немає підстав продовжувати блокування з боку будь-яких ініціатив по встановленню контролю над кордоном».

Як повідомлялося, термінову зустріч Ради Безпеки ООН скликали на прохання Сполучених Штатів Америки після повідомлень останніх днів про введення на Схід України підрозділів ЗС РФ та військової техніки.

У середу головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав підтвердив, що за останні два дні в НАТО спостерігали переміщення на територію східної України колон із російськими танками, артилерією, системами протиповітряної оборони і бойовими частинами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ