Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Британський прем'єр став на захист "армії жидів"

Британський прем'єр-міністр Девід Кемерон виступив на захист уболівальників лондонського клубу Tottenham Hotspur, пише Independent.

Прем'єр вважає, що вболівальники Шпор мають право скандувати суперечливе слово "жид" ("Yid" англійською).

Єврейські групи наполягають, що слово "жид" завжди образливе й закликає до антисемітизму.

Натомість пан Кемерон бачить "різницю між фанами Шпор, які самі називають себе жидами, і ситуацією, в якій когось називають жидом, щоб образити".

Прем'єр додає, що це слово стає образливим лише тоді, коли людина, яка його вимовляє, "вмотивована ненавистю".

Минулого тижня Англійська футбольна асоціація виступила з заявою, в якій сказано, що "це слово" ймовірно вважатиметься "образливим з точки зору вдумливого спостерігача", продовжує Independent. Вища футбольна інстанція Англії також попередила, що вживання цього слово у громадських місцях може вважатися "кримінальним злочином".

Tottenham Hotspur

Фанати Tottenham Hotspur називають себе "yids" на знак протесту проти антисемітизму

Водночас під час суботнього матчу Прем'єр-ліги проти Норвіча, в якому Tottenham Hotspur святкував перемогу 2-0, фани Шпор скандували "Yid Army" (армія жидів) та "We'll sing what we want" (ми співатимемо, що захочемо).

Independent нагадує, що протягом багатьох років євреїв, що складають велику частину фанів Шпор, ображали антисемітськими закидами. На знак протесту вони разом з усіма іншими уболівальниками взяли собі прізвисько "Yids", а скандування "Yid Army" та "Yiddos" стали постійним атрибутом на всіх домашніх матчах Tottenham Hotspur.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ