Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Будівельна афера у Львові: відкрито провадження за касаційною скаргою

Директор будівельної організації та керівник одного львівського комунального підприємства внесли неправдиві відомості до протоколу зборів власників квартир на двох вулицях міста про нібито їх згоду на будівництво готелю з вбудованими приміщеннями ресторану та фізкультурно-оздоровчого центру. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Цей завідомо підроблений протокол разом з іншими документами враховано Львівською міською радою під час видання наказу про затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на будівництво готелю.

Однак, незважаючи на зібрані та надані прокуратурою докази беззаперечної винуватості директора будорганізації у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 та ч.4 ст.358 КК України, а також керівника комунального підприємства у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України, апеляційний суд дав їм необ’єктивну оцінку та погодився з безпідставними висновками суду першої інстанції про виправдування посадовців.

Відтак, у серпні цього року Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних та кримінальних справ відкрито провадження за касаційною скаргою прокуратури області про скасування незаконної ухвали апеляційного суду Львівської області, яким безпідставно залишено без змін виправдувальний вирок Галицького районного суду м. Львова стосовно вказаних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ