Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

​«Будівлю на Фредра, 1 – шаховій громаді»: Звернення ЛОШФ до очільників області та міста

​«Будівлю на Фредра, 1 – шаховій громаді»: Звернення ЛОШФ до очільників області та міста.

На минулих вихідних у Львові відбулась конференція Львівської обласної шахової федерації. На ній делегати обрали нове керівництво та розробили стратегічний план розвитку шахової громади на найближчі роки. Головним пріоритетом місцевих шахістів стане боротьба за приміщення на Фредра, 1 – колишній шаховий клуб, який 11 років тому передали на баланс Львівського національного університету ім. І. Франка і довели його до аварійного стану, в той час як шахова столиця України сьогодні не має приміщення, де виховувати нових чемпіонів та проводити турніри.

«Хоча Львів є одним з провідних шахових міст світу, на жаль сьогодні у Львові відсутній шаховий клуб, який би відповідав вимогам часу. На початку 80-их приміщення офіцерського клубу на Фредра, 1 було переформатовано у сучасний шаховий клуб – один з найкращих шахових клубів на той час, який слугував шахістам міста Лева та всієї країни загалом. На цей момент це приміщення не використовується шаховою спільнотою в повному обсязі з незалежних від нас причин, а потреба у відповідному приміщенні є дуже великою. Враховуючи вище наведене, ми, делегати конференції вчергове звертаємося до вас з проханням посприяти передачі усіх приміщень шахового клубу у Львові на Фредра,1 ЛОШФ та проведення капітального ремонту у ньому», – йдеться у зверненні конференції Львівської обласної шахової федерації до очільника міста, голів Львівської облдержадміністрації та обласної ради.

Разом з тим, шахісти Львівщини обрали й керівництво ЛОШФ на наступні три роки. Федерацію вдруге очолив Тарас Керницький, а віце-президентом став Адріан Михальчишин. Керівництво вже заявило, що є прогрес в питанні повернення приміщення на Фредра, 1шаховій громаді.

«Перший крок – це повернення шахового клубу у власність шахової спільноти в особі ЛОШФ. Другий крок – це розробка кошторисної документації для відновлення клубу і пошук фінансування», – зазначив Тарас Керницький.

Делегати конференції також обрали президію ЛОШФ. Її склад: Тарас Керницький, Адріан Михальчишин, Назар Фірман, Сергій Бєлкін, Андрій Хрипач, Микола Матвієнко, Володимир Грабінський, Андрій Матвійчук, Наталя Музичук, Олександр Сулипа, Іван Ільницький, Губка Роман, Орест Піткович.

Також за підсумками року було нагороджено найкращих функціонерів ЛОШФ. Почесними відзнаками – статуетками лева – логотипу Федерації шахів Львівщини були нагороджені Наталя та Олег Музичуки, Володимир Грабінський Микола Матвієнко, Андрій Матвійчук, Олександр Сулипа, Артем Хрипач, Ірина Бібо, Тарас Гись та Роман Губка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ