Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівництво Польського дому у Львові затягується

Комісія зі зв’язків з поляками за кордоном Сейму Польщі перебувала з дводенним візитом у Львові 13-14 червня. Серед іншого польська делегація, з'ясувала, що завершення побудови Польського дому у Львові затягується. За інформацією осіб, відповідальних за втілення у життя цього проекту на місці, причиною є відсутність фінансування з польського боку. Про це повідомило Польське радіо.

Польський дім у Львові будують від 2015 року. Завершити усі роботи планували найпізніше у соту річницю відновлення незалежності Польщі, тобто у листопаді 2018 року. Однак тепер це видається нереальним у зв’язку з відсутністю коштів.

«Заборгованість перед підрядником – компанією ABM Wschód – складає понад мільйон злотих», - сказав її голова Кшиштоф Павелек. Гроші, а це 4 млн злотих цього року, Сенат Польщі повинен передати через організацію «Польська спільнота» (пол. «Wspólnota Polska»).

Голова сеймової Комісії зв’язків з поляками за кордоном Анна Шмідт-Родзєвич у розмові з Польським радіо повідомила, що вона займеться цим питанням та проведе перемовини як з представниками Сенату, так і «Польської спільноти», а також Міністерством закордонних справ Польщі. Ще перед літньою відпусткою має відбутися засідання комісії у цій справі.

Загальна сума проекту становить 41 млн злотих. Крім польських організацій, там буде також розміщуватися глядацька зала на півтисячі місць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ