Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівництво "Стіни" на Харківщині призупинили - губернатор

На Харківщині призупинено будівництво "Стіни" на кордоні з Росією через відсутність фінансування. Так сказала на прес-конференції голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Харківщині призупинено спорудження "Стіни" або Європейського валу на кордоні з Росією: немає фінансування, і тому, наскільки мені відомо, проект на території Харківщини призупинено", - відзначила Світлична.

За її словами, поки що здійснюється підтримка тих споруд, які вже побудовані.

"На сьогодні закуповується, як мені відомо, окрема техніка, вона передається нашим зарубіжним партнерам на експертну оцінку. Обсяг роботи, який вже проведено, підтримується у відповідному стані", - додала Світлична.

Як повідомляв раніше Укрінформ з посиланням на голову ХОДА Юлію Світличну, проект "Стіна" виконано на 12%. Проект заснований в 2014 році за ініціативою прем'єра Арсенія Яценюка з фінасуванням у 200 млн грн. Його реалізація планувалася до 2018 року. У рамках посилення обороноздатності регіону Харківщина побудувала 31 опорний пункт для особового складу.

Водночас помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян стверджує, що інформація про призупинення  будівництва "Стіни"  на кордоні з Росією не відповідає дійсності: "Це не відповідає дійсності. Фінансування на 2017 рік передбачено в обсязі 200 млн грн. В межах цього фінансування і будуть продовжуватися роботи".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ