Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Будьте уважні, коли продаєте телефон: викрито шахрайську схему

У Львові дівчина викрила шахраїв під час спроби продати свій телефон. Інцидент стався під відеокамерами Аквапарку. Зокрема, Тетяна Андреєва на сторінці «Варта-1» у ФБ.

Як розповіла Татьяна Андреева, вона розмістила оголошення на сайті  OLX  про продаж телефону. «Сьогодні подзвонив хлопець с номера +380 (93) 160 49 21 і сказав, що хоче купити, але сам він не у Львові, а в Стрию. І оскільки йому терміново, чи не можу я сьогодні показати його брату, який у Львові, і якщо брат підтвердить хороший стан телефону, він одразу перекине мені гроші на банківську карту, мовляв, у брата готівки немає». 

Далі події розвивались таким чином: «На зустріч "брат" прийшов з дівчиною. Телефон їм підійшов, і я продиктувала номер карти».

За словами дівчини, з цього моменту ситуація стала підозрілою. «Через 3 хвилини з невідомого номера (не банк) прийшло смс-повідомлення про поповнення моєї карти. Хлопець а-ля зі Стрия одразу передзвонив і сказав віддати телефон, бо ті люди сильно поспішають».

Татяна Андреєва одразу повела «посередників» до банкомату, щоб переконатись, чи справді гроші надійшли на банківську картку: «Ну і, як я і думала, грошей нема». 

«Потенційний покупець  постійно дзвонить і наполягає на передачі телефону. Я включила мороз, бо чекаю  гроші на карті».

Для того, щоб збити дівчину з пантелику ймовірний шахрай вигадував різні погрози. «Що він тільки не говорив - і що працює в органах, і що йому неприємно, бо я його у чомусь підозрюю. І що сину подарує телефон і через годину вже буде пізно», - додала Тетяна Андреєва.

Далі «шахраї» перейшли до плану «Б ». «Диктують мені номер гарячої лінії IBOX ( через який, нібито, поповняли рахунок) і наполягають, щоби я передзвонила і переконалась, що гроші відправлені. Я одразу по номеру (091) бачу, що все це повна маячня. До речі, з цього ж номера було і смс-повідомлення  про нарахування. Але дзвоню. Баришня дуже розумним голосом ставить стандартні питання і, як результат, запевняє мене, що гроші зайдуть на карту через 2-3 години».

«Цирк продовжується. Я не ведусь, вони мене підганяють - всі змерзли і поспішають... Я говорю, що нікуда не спішу і не віддам телефон до поповнення карти. 

Загалом, цирк закінчився, і розійшлись ми на тому, що я сказала, що працюю в полиції... Брат покупця відповів, що поспішає, іде, і щоби я розбиралась сама дальше з хлопцем зі Стрия», - розповіла дівчина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ