Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Будинок композитора Леонтовича хочуть знести

У селі Шершні Тиврівського району на Вінниччині під загрозою знесення опинився будинок композитора Миколи Леонтовича, автора відомого на весь світ «Щедрика». Жив тут разом із батьками протягом 8 років. Дім почав руйнуватись. Районна влада хоче облаштувати на його місці меморіал композитору. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла місцева краєзнавець Валентина Чайковська

"Коли я звернулась до районної ради з пропозицією відновити будинок, мені повідомили, що на його місці планують звести меморіал з аркою від дверей дому і статуєю хлопчика. Я попросила, аби проект переслали сільраді, щоб провести обговорення із місцевими. Бо нас же ніхто нічого не питав.

У відновленому будинку можна проводити заняття музикою з дітками, якісь цікаві майстер-класи, аби молодь не виїжджала із села. Для маленьких діточок клубу не треба, вони могли б там при живому вогні груби чи каміну цікаво проводити час. Для туристів організувати інфраструктуру. У нас збереглися церква, в якій служив батько композитора, школа, в якій він навчався. У одній з кімнат будинку Леонтовича діє пошта", - каже Валентина.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ