Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

БУКОВИНА. „ГАЛ-INFO”. 27.11.2007. Львівська залізниця звинувачує у зсуві ґрунту поблизу залізничного вокзалу у Чернівцях будівельників

Зсув ґрунту, який нещодавно стався у привокзальній частині Чернівців, спричинили будівельні роботи, що їх проводить приватна фірма «Роксолана ЮМВ», яка має намір навпроти вокзалу звести торгово-побутовий комплекс. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі Львівської залізниці з посиланням на інформацію фахівців Львівської залізниці, які провели на місці події свої дослідження.
Роботи із будівництва фірма розпочала у липні 2007 року, станом на сьогодні на будівельному майданчику зведено залізобетонну стіну довжиною 45 м та висотою 2,8 м. Загальна відстань від будівлі вокзалу до новозбудованої стінки становить близько 50 м. У залізничників тривогу викликає той факт, що наразі немає можливості встановити конструкцію фундаменту побудованої залізобетонної стіни, оскільки будівельна площадка засипана гравієм, завезеним для ліквідації наслідків зсуву.
Водночас, як зазначають фахівці Львівської залізниці, у житловому 4-квартирному будинку на вул. Гагаріна, 25, який перебуває на балансі залізниці, та будівлі вокзалу конструктивних ушкоджень наразі не виявлено. Проте при подальшому розвитку деформації ґрунту, враховуючи рельєф місцевості, ситуація може змінитися і її наслідки матимуть значний вплив і на стан житлового будинку, і на стан залізничного вокзалу. Тому Львівська залізниця звертається і до місцевої влади, і до підприємців, з вини яких стався зсув, якомога швидше усунути загрозу для навколишніх будівель та стримати можливу подальшу деформацію ґрунтових мас.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ