Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Бюджет освіти на наступний рік хочуть скоротити на мільярд гривень – Леся Оробець

Сьогодні, 30 вересня, із вчителями, директорами шкіл – слухачами Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти зустрілась народний депутат України, голова підкомітету з питань базової освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти та науки, заступник голови партії «Єдиний Центр» Леся Оробець. Про це вона повідомила на прес-конференції у Львові.

 

За словами Лесі Оробець, на зустрічі із освітянами області обговорили проект бюджету, який запропонував Кабмін. «На наступний рік уряд пропонує скоротити фінансування освіти на 1 млрд грн, натомість фінансування Міністерства оборони збільшено на 1,5 млрд грн, внутрішніх справ ? на 1 млрд грн. Вчителі дуже просили вияснити, чому держава готова фінансувати тюрми, але не готова фінансувати школи», ? зазначила вона.

 

Також було поставлене питання про постанову Кабміну щодо обов’язковості розрахункових рахунків кожній школі. «За цим розпорядженням, кожна школа з 1 жовтня повинна відкрити власний розрахунковий рахунок і дирекція має самостійно управляти коштами, які нараховані для школи», ? розповіла нардеп.

 

За її інформацією, ні районні управління освіти, ні директори шкіл не уявляють, яким чином втілити це розпорядження так, щоб виконати і не порушити жодних норм. «Це розпорядження вийшло наприкінці серпня, посеред фінансового року, рахунки мали переводитися з районного управління школи, що додало багато клопоту школам», ? наголосила Леся Оробець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ