Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ підтримуватиме ту кандидатуру на посаду спікера, яку висуватиме НУ — НС — Степан Курпіль

Кандидатуру на посаду спікера парламенту 6 демократичного скликання повинна висувати коаліція, яка буде створена у ВРУ, а не Президент України. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив кандидат у нардепи від БЮТу Степан Курпіль.
«Відповідно до чинної Конституції України, кандидатура на посаду спікера пропонується створеною коаліцією, а не главою держави. Якщо ми говоримо про коаліцію у складі «Нашої України – Народної самооборони» та Блоку Юлії Тимошенко, то в угоді про створення коаліції чітко записано, що кандидатуру на посаду прем’єр-міністра України висуває Блок Юлії Тимошенко, а кандидатуру на посаду спікера — НУ — НС. Тому власне і НУНС буде висувати кандидатуру і БЮТ як надійний союзник буде підтримувати ту кандидатуру, яка буде висунутою нашими партнерами по коаліції. Адже ми не маємо права втручатися у їх ланку роботу, так само як і вони не мають права «вето» на нашу кандидатуру на посаду прем’єр-міністра України», — сказав Курпіль.
«Можливо, в даний час кандидатура Кириленка не влаштовує Президента. Інша справа, що для нас це буде несподіванкою, адже раніше йшлося тільки про Кириленка, однак ми втручатися не будемо», — зазначив він.
Нагадаємо, вчора з’явилася інформація про те, що Президент Віктор Ющенко має намір запропонувати кандидатуру Івана Плюща на пост голови Верховної Ради. Про це в ході вчорашнього засідання політради блоку НУ-НС заявив голова політради В’ячеслав Кириленко.
Він також зазначив, що 22 листопада відбудеться зустріч майбутніх депутатів фракції НУНС з Президентом. Кириленко відзначив, що на зустрічі Ющенко представить свою позицію з питань, що стосуються формування коаліції.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ