Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ всерйоз займеться розглядом питання про створення Програми діяльності уряду – Степан Курпіль

„Я переконаний, що як тільки Верховна Рада розпочне свою роботу, то БЮТ ініціюватиме розгляд питання щодо створення Програми діяльності уряду”, – про це в коментарі „Гал-info” повідомив народний депутат, член фракції БЮТ Степан Курпіль.
 „Раніше уряд був зацікавлений в тому, щоби мати Програму діяльності, оскільки при її наявності уряд був недоторканним. Однак при прийнятті у грудні 2004 року змін до Конституції України уряд отримав значно більше повноважень, став практично незалежним”, – зазначив народний депутат.
Водночас Курпіль додав: „Сьогоднішній уряд не зацікавлений у створенні Програми діяльності уряду, оскільки, за таким умов, в разі невиконання поставлених перед ними завдань, опозиція зможе висувати свої претензії та обвинувачення”.
Нагадаємо, що народний депутат, радник прем‘єр-міністра Ганна Герман стверджує, що Програма діяльності уряду існує і тому радить Віктору Балозі піти до Секретаріату і ознайомитись з нею. Про це вона повідомила в коментарі „Гал-info”.
Також нагадаємо, що сьогодні голова Секретаріату Президента Віктор Балога заявив, що „аналіз роботи Кабінету Міністрів під керівництвом прем’єр-міністра Віктора Януковича спонукає гостро поставити питання про необхідність розробки і затвердження Верховною Радою Програми діяльності Уряду. На сьогодні Кабмін такої програми дій не має і ретельно приховує цей кричущий факт від суспільства”. Водночас він підкреслив, що „Конституція України зобов’язує Уряд діяти виключно за Програмою, яка має бути схвалена парламентом. Отже, нинішня урядова команда не лише грубо порушує Основний Закон, а й працює наосліп, інтуїтивно, не запропонувавши суспільству чіткого бачення куди, з якою метою і у який спосіб має рухатися країна”.
Президент України Віктор Ющенко наполягає на швидкій розробці Програми діяльності Кабінету Міністрів і винесенні її на розгляд Верховної Ради. Це стане передумовою до того, що робота Уряду, нарешті, буде спрямована не в русло протистояння і боротьби за повноваження, а на благо України та її народу.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ