Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ запропонував ідею створення нової Конституції – Степан Курпіль

На вчорашньому з’їзді депутатів усіх рівнів БЮТ було запропоновано ідею створення нової Конституції. Про це в коментарі „Гал-info” повідомив народний депутат, член фракції БЮТ Степан Курпіль.
„Насамперед ми обговорювали проблеми суспільно-політичної ситуації в країні, можливі перспективи розвитку політичних сил, зокрема, розвитку Блоку Юлії Тимошенко. Також на з‘їзді була присутньою, як член блоку, Партія реформи і порядок. Не виключено, що до нашого блоку приєднаються ще й інші сили”, – зазначив народний депутат.
„Основним завданням, мабуть, є намалювати певну перспективу, щоби втілити якусь надію в наше суспільство, що політики не сплять, що вони думають над вдосконаленням влади в Україні. Зокрема, було запропоновано ідею створення нової Конституції, яку би насамперед написали фахівці, незалежні від політичних сил і які би зробили таку Конституцію, яка була би навіки, до прикладу, як Конституція США, яку не потрібно було би міняти кожних, скажімо, 5 років. Наша політична сила готова підтримати такий проект, можливо, навіть створити для цього якусь конституційну асамблею. В будь-якому разі ми це питання порушили і вважаємо його актуальним, оскільки зараз ми маємо певний правовий колапс, коли відбувається зміна у вищих ешелонах влади, через недосконалість Конституції, зокрема через те, що вона приймалась поспіхом, в пакеті з іншими документами, законодавчими актами”, – наголосив Степан Курпіль.
„Ще одна важлива річ – це завдання для місцевих партійних організацій, для депутатських фракцій в радах, для керівників на місцях, які представляють БЮТ, аби вони, власне, своєю працею довели, що вони вміють працювати, можуть працювати і на конкретних прикладах переконували людей, що БЮТ – та сила, яка здатна забезпечити людям гідне життя після приходу до влади”, – додав народний депутат.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ