Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чалий розповів, яка зброя потрібна Україні

Україна потребує від Сполучених Штатів надання не лише летальної зброї, а й інших засобів оборони і контролю припинення вогню.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу заявив новопризначений посол України в США Валерій Чалий.

"Я не впевнений, що потреба в летальній зброї - це лише один акцент, на якому ми мусимо завжди наголошувати. Зберегти більше життів допомагають і нові засоби захищеного зв'язку, і медичні шпиталі нового типу. Незайвою є і сотня Humvee, які нещодавно були доставлені в Україну", - сказав дипломат.

За його словами, Україні також потрібні високотехнологічні системи, наприклад контрбатарейні радари. "Це засоби оборони та водночас уникнення великої кількості жертв. Більше того, в умовах реалізації мирного плану - це ще засоби контролю припинення вогню", - зазначив Чалий.

Не менш важливими є і програми навчання, які з осені крім Національної гвардії України будуть поширені ще на ЗСУ. "Я особисто був на полігоні у Яворові, бачив ці програми у дії - це дуже цінна річ, яка забезпечує нові механізми для України та посилює наші оборонні можливості", - додав посол.

Чалий нагадав, що свою позицію він неодноразово озвучував, і бачить, що вона знаходить підтримку: "Саме сильна Україна з потужними оборонними можливостями, міцною армією не дасть приводу для подальшої агресії. Слабка Україна може стати провокативним фактором для тих, хто порушив наш суверенітет і територіальну цілісність".

За його словами, на виконання зазначених програм США вже виділили 244 млн дол. Крім того, плани оборонного бюджету на 2016 рік, які зараз розглядаються в Конгресі й будуть розглядатися в Білому домі, - це ті можливості, які реально впливають на обороноздатність України.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ