Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Частина осіб зі списків «чорної бухгалтерії» ПР встановлена, тривають допити – Ситник

​Матеріали так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів оцифровані, відбувається графологічна експертиза почерку. Про це під час ефіру на «5» каналі розповів директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

За його словами, наразі на основі матеріалів даного кримінального провадження сформований оцифрований реєстр інформації.

«Частина осіб з числа згаданих у списках, наданих НАБУ В.Трепаком та С.Лещенком, встановлена, тривають допити. Інші особи встановлюються», - заявив А.Ситник. 

Директор Бюро повідомив, що наразі продовжується збір зразків почерку осіб, згаданих у списках, триває графологічна експертиза, встановлюються витрати, біля яких стоїть підпис конкретної особи. Водночас А.Ситник зазначив, що ніхто з осіб, які заявляли про підроблення їхніх підписів у списках так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, так і не прийшов до НАБУ добровільно надати зразки свого почерку детективам. 

«Не прийшли довести свою непричетність навіть ті, хто з трибуни парламенту кричав, що їхні прізвища у списках несправжні», – підкреслив директор Бюро.

Нагадуємо, що 30 травня НАБУ розпочало розслідування на підставі заяви В. Трепака. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено детективами Бюро за попередньою правовою кваліфікацією за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Раніше директор Бюро пропонував особам, згаданим у списках, добровільно надати зразки свого почерку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ