Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Частина розшукуваних ГПУ бійців "Правого сектора", учасників стрілянини в Мукачевому, загинула в АТО, - Скоропадський

У "Правому секторі" заявляють, що частина бійців ДУК ПС, яких ГПУ розшукує щодо теракту в Мукачевому, вже загинула в зоні АТО. Про це в ефірі повідомив прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський, передає Цензор.НЕТ із посиланням на "112 Україна".

"Вони за цей рік вже загинули на фронті, вже 3-4 людини загинули. Усі бійці, яких розшукують, перебувають на фронті", - заявив він.

Також він повідомив, що керівника закарпатського відділення "Правого сектора" Олександра Сачко вчора, 24 червня, допитали в Генеральній прокуратурі щодо подій, пов'язаних із стріляниною в липні 2015 року в Мукачевому. "Йому намагаються інкримінувати створення банди, хоча в подіях у Мукачевому він не брав участі та був у іншому місці", - повідомив Скоропадський.

Наступний допит Сачко призначено на 5 липня.

Нагадаємо, конфлікт в Мукачевому 11 липня 2015 року почався після того, як два десятки озброєних осіб в камуфляжній формі з написами "Правий сектор" і відповідними наліпками на автомобілях відвідали офіс народного депутата Михайла Ланьо. Зустріч закінчилася стріляниною.Повідомлялося, що постраждало 14 осіб, були загиблі. Після цього бійці ПС зникли в горах. За подіями в Мукачевому відкрили кримінальні провадження у ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації. - Ред.) І ч. 2 ст. 258 (терористичний акт. - Ред.) КК України.

18 вересня 2015 року тимчасова слідча комісія (ТСК) відзвітувала про розслідування подій у Мукачевому перед народними депутатами. У доповіді йшлося, що конфлікт значною мірю спровокований діями місцевого керівництва МВС і СБУ.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ