Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Чемпіонат України з хокею стане молодіжним

У сезоні-2017/18 в Українській хокейній лізі зіграють 8 клубів, гравці в яких будуть не старше 93 року народження.

Про це стало відомо на засіданні клубів УХЛ, на якому було прийнято кілька доленосних рішень стосовно подальшого існування ліги.

Як повідомляє sportarena.com, рішенням Ліги та клубів було вирішено, що з наступного сезону у чемпіонаті України під егідою УХЛ зіграють вісім клубів:

- Донбас (Донецьк)

- ХК Кременчук

- Кривбас (Кривий Ріг)

- Дженералз (Київ)

- Білий Барс (Біла Церква)

- Галицькі Леви (Львів)

- Динамо (Харків)

- ХК Дніпро

Також на даний момент обговорюється можливість заявити в УХЛ київський Сокіл і клуб з Одеси. При цьому Витязь (Харків), який грав у чемпіонаті України протягом трьох останніх сезонів, у лізі представлений не буде.

Було прийнято рішення кардинально омолодити вік ліги. Кістяк команд становитимуть гравці від 1997 року народження та молодше. При цьому клубам можна буде заявити всього п'ять гравців віком від +1993 (включно) до 1997 років народження.

Гравці, старше 1993 року народження участі в Українській хокейній лізі взяти не мають права. Клубам також дозволять дозаявити п'ять легіонерів, але також не старше 1993 року народження.

У плей-офф за підсумками сезону вийдуть шість колективів. Дві команди - безпосередньо у півфінал, ще чотири клуби зіграють чвертьфінальні серії до двох перемог. Півфінали пройдуть або до трьох, або до чотирьох перемог, фінал - до чотирьох.

Нагадаємо, Білий Барс став четвертим клубом за два дні, що заявили про вихід з УХЛ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ