Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через будівництво на площі Ринок відкриють кримінальну справу

Директору департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області Роману Желиху доручили підготувати листа в правоохоронні органи про відкриття кримінальної справи щодо факту проведення будівельних робіт на площі Ринок, 27, 28. Також представники прокуратури повинні надати інформацію щодо будівництва, яке ведеться на пл. Ринок, 36, 37. Про це йшося на нараді за часті заступника голови ОДА Ірини Гримак, представників Держархбудінспекції, прокуратури, судів, Львівської міської ради та громадських активістів. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

На нараді обговорювали питання незаконних забудов у Львові. Найбільше обурення в громадських активістів викликало будівництво, яке ведеться на площі Ринок. Будівельні роботи тривають  за чотирма адресами: пл. Ринок, 27, 28, 36, 37. "Під виглядом реставраційних робіт нищаться пам’ятки архітектури, - зазначила громадський активіст Олеся Дацко. - Львівська міська рада на це закриває очі, правоохоронні органи не реагують, подекуди навіть не приймають заяв, які ми подаємо".   

Не менш резонансним, на думку активістів, є будівництво на Снопківській, 18. "Ми разом маємо зробити усе, щоб цю споруду розвалити і знести, - зазначила Ірина Гримак. - У цьому питанні ви маєте повне наше сприяння".

Загалом за підрахунками активістів у Львові налічується 46 об’єктів незаконного будівництва.

Ірина Гримак ініціювала проведення ще ряду зустрічей із мешканцями міста щодо питання незаконного будівництва у Львові. Зустрічі відбуватимуться двічі на місяць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ