Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Через "гучні" заяви Садового у Львові назріває "квартирний майдан"

Через низку будівельних скандалів, що виникли в зв’язку з офіційним зверненням мера мвста Андрія Садового, у Львові назріває "квартирний майдан". Про це журналісту Гал-Інфо розповів представник новоствореної Асоціації будівельників міста Львів.

Люди, що інвестували кошти у будівництво мають пересторогу втратити свої кошти, через блокування мером міста будівництва багатоквартирних житлових будинків. Відтак вони планують розпочати під стінами Львівської міської ради безстроковий пікет. "Інвестори побоюються, що мер міста буде блокувати будівництва проти котрих він розпочав війну у своєму публічному звернені, через що вони можуть втратити гроші", - розповів Дмитро Стельмашук, юрист "Львівагропромбуду".

Також до "квартирного майдану" планують долучитись три депутати польського сейму, котрі займались впродовж останнього року налагодженням інвестиційних зв’язків між Україною та Польщею в сфері будівництва. "Вони переконували інвестувати кошти в будівництво в західній Україні. Йдеться про інфраструктурні проекти на загальну суму близько 100 млн. євро", - зазначив Дмитро Стельмашук.

Учасники пікету разом з представниками польського сейму та іноземними інвесторами вимагатимуть особистих роз’яснень Андрія Садового щодо забудов.

Окрім того Асоціація будівельників міста Львова та представники польського сейму готують позовну заяву до Європейського суду з приводу тиску на бізнес з боку Львівської міської ради. "Наразі наші польські партнери піднімають питання про доцільність інвестувати гроші в будівництво у Львові та в західній Україні враховуючи лобіювання міською радою власних інтересів", - зазначив він.

Про початок безстрокового пікету буде повідомлено згодом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ