Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Через порушення прав в’язнів закрили 1 ізолятор і вісім спецпалат

Торік на Львівщині за ініціативи прокурорів з ізоляторів тимчасового тримання територіальних органів поліції області звільнили 2 незаконно поміщених адмінарештованих осіб. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Крім того, у зв’язку з грубими порушеннями конституційних прав громадян на належні умови перебування призупинено функціонування ІТТ Самбірського відділу поліції. Також закрито, до усунення виявлених недоліків, 8 спеціальних палат для лікування затриманих та взятих під варту осіб.

Поновлено права 7 в’язнів, яких звільнено із штрафних приміщень установ кримінально-виконавчої служби області, винних службових осіб притягнуто до встановленої законом відповідальності.

Упродовж 2016 року органи прокуратури області виявили численні порушення в діяльності посадових осіб прикордонних загонів Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України переважно щодо термінів утримання іноземців та осіб без громадянства у місцях тимчасового тримання.

За прокурорського реагування звільнено 7 іноземців, у тому числі 3 неповнолітніх, які безпідставно утримувались в Пункті тимчасового тримання Мостиського прикордонного загону ЗРУ ДПС.

За результатами проведених перевірок на даному напрямі внесено 6 документів прокурорського реагування, за наслідками розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 посадові особи.

Також зареєстровано 2 кримінальні провадження за фактами службової недбалості за результатами проведених  перевірок додержання вимог законодавства при наданні психіатричної допомоги у примусовому порядку, в тому числі психіатричними закладами із звичайним наглядом. Ще 7 посадових осіб притягнуто до відповідальності за документами прокурорського реагування. 

Загалом у 2016 році прокурори за результатами перевірок з питань додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях внесено 375 документів прокурорського реагування на виявлені порушення, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 165 службових осіб органів національної поліції, пенітенціарної та державної виконавчої служб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ