Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через сміття у Львові скоротять витрати на медицину, освіту та ремонт доріг

У зв’язку з тим, що міська рада зобов’язалась платити Львівській ОДА 300 мільйонів гривень на рік за вивезення сміття, витрати з бюджету Львова на медицину, освіту та ремонт доріг частково скоротять. Про це сьогодні, 5 липня, під час брифінгу повідомив міський голова Андрій Садовий, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо

За словами мера, цьогоріч міська рада мала багато планів, зокрема щодо ремонту автомобільних доріг в місті, однак тепер деякі задуми доведеться відкласти.  

 «Ми багато що планували у цьому році, але, як ви знаєте, зараз ми повинні збирати гроші, щоб перерахувати в цьому році ЛОДА 150 мільйонів гривень, щоб не мати проблем зі сміттям. Через це ми частково скоротимо фінансування медицини, освіти та ремонту доріг», - відповів Андрій Садовий на запитання журналіста Гал-інфо про можливий ремонт вулиці Гната Хоткевича, що на Сихові.

Скажімо, вулицю Гната Хоткевича, яка зараз перебуває у дуже поганому стані, взялись ремонтувати ще у березні 2017 року. За планом, підрядники повинні були провести там ямковий ремонт. Однак досі цього не зроблено.Коли ж буде проведено капітальний ремонт цієї вулиці, розташованої у Сихівському районі міста, поки що взагалі невідомо.

Мер міста також прокоментував ситуацію щодо вивезення сміття зі Львова. Зокрема, Андрій Садовий зазначив, що найкритичніша ситуація сьогодні склалась з компанією АВЕ, де понад 260 майданчиків є переповненими. Також міський голова зазначив, що зараз місто активно працює над проектом будівництва заводу на ТЕЦ-2 і рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища.

«Сьогодні відкриваються полігони в інших областях, які раніше чомусь були закриті. Ми платимо гроші, обласна адміністрація організовує процес. Вивозять ті самі компанії, які працювали. Жодної іншої компанії не з’явилось, просто відкрили полігони, і вони вивозять. Наша тверда позиція – львів’ян, громади, Ради Єпископів, наших депутатів, – що дала тріщину та блокада, в якій ми прожили більше як рік часу. Так, сьогодні нам поставили ультиматум: платіть гроші – тоді буде в місті все гаразд. Будемо платити», - розповів Андрій Садовий.

«Місто має сконцентрувати свою увагу на питання будівництва заводу, рекультивації полігону, а область хай займається вивезенням сміття», - підсумував мер Львова. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ