Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Робота сесії Львівської облради заблокована

Сьогодні, 7 березня, депутати Львівської обласної ради заблокували роботу сесії через питання приватизації об'єктів спільної власності територіальних громад області. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
1/2

Конфлікт викликало внесення в перелік об'єктів для приватизації способом викупу приміщення на пл. Ринок, 32. Йдеться про відомий універмаг. 

1/2

Проти цього виступили члени фракції Радикальної партії, "Свободи" та "Самопомочі". Зараз в роботі сесії перерва. Голова Львівської обласної ради проводить консультації з головами фракцій .

Нагадаємо, що не так давно заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк повідомив ЗМІ, що одне львівське підприємство хоче викупити універмаг, який є у Львові  на пл. Ринок, 32. Мовляв, його  продадуть, і продадуть дорого.  

«У 2003 році  за  рішенням суду був продовжений договір оренди приміщень універмагу до 2053 року – тобто, на півстоліття. Причому з правом здачі в суборенду. У 2003 році обласна рада за це брала плату 46 тис. грн на місяць.

Тобто це означає, що ми, умовно кажучи, в рік отримуємо з того приміщення 500 тис. грн. Я вважаю, що це не господарський підхід. Підприємство хочуть викупити – продамо його, але дорого продамо. 

Строк позивної давності був пропущений ще в 2006 році, а у 2010 були внесені зміни до законодавства, які не дозволяють органам державної влади чи то прокуратурі, чи то місту, чи то області взагалі навіть клопотати про продовження строку позивної давності. Тому, універмаг потрібно дорого продати», - додав Володимир Гірняк.

Нагадаємо, що профільна комісія Львівської обласної ради рекомендувала винести на обговорення депутатів рішення про продаж універмагу на площі Ринок, 32. Половину від виручених коштів планується скерувати на фінансування будівельних робіт Перинатального центру.

Також з з цього приводу Zaxid.net написав: "Раніше Господарський суд Львівської  області зобов'язав управління майном спільної власності ЛОР визначити ціну цих приміщень і укласти договір про їх продаж ПРАТ «Львівський універмаг "На ринку"». Тобто формально депутати зобов'язані підтримати приватизацію цього об'єкта.

Йдеться про два поверхи, підвал та антресоль загальною площею 1689 м2, які «Львівський універмаг "На ринку"» орендує ще з 1996 року. У 2003 році цей договір переуклали на 50 років. За оренду приміщень в центрі міста «Львівський універмаг "На ринку"» платить облраді 44 тис. грн в місяць (26 грн/м2). Через низьку ціну депутати неодноразово оголошували намір збільшити орендну плату, однак, за умовами договору, це можливо лише за згодою сторін.

Сама будівля колишнього універмагу має дві юридичні адреси – частина будинку розташована на Шевській, 1 (донедавна вона була у власності ЛМР), а інша – на пл. Ринок, 32, якою зараз володіє ЛОР. У 2013 році «Львівський універмаг «На ринку» за 7,8 млн грн придбала 1850 м2 колишнього універмагу, які належали Львівській міськраді. Цікаво, що продаж тієї частини також відбувся за рішенням Господарського суду Львівської області. Тепер же «Львівський універмаг «На ринку» хоче отримати дозвіл на приватизацію іншої частини комплексу".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ