Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Через російську агресію у Донецькій області загинуло 49 дітей

На території Донецької області з початку терористичної агресії загинули 49 дітей, поранено – 138. Про це повідомили в ГУ Національної поліції Донецької області.

"З початку терористичної агресії в Донецькій області загинуло 49 дітей, поранено – 138. У прифронтових районах малеча виживає у тяжких умовах, без світла, води чи опалення, учні ходять в школу під звуки обстрілів, а комусь взагалі немає, де вчитися", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, з 1198 загальноосвітніх закладів на території, підконтрольній Україні, зараз залишилося 542 школи, де навчаються 155 тисяч дітей. Решта закладів - на окупованій території.

"Через постійні обстріли та руйнування в області закрито 13 шкіл, усі - у прифронтових районах, на першій лінії вогню терористів: в Авдіївці,Мар’їнці, Виноградному, Новотроїцькому, Миронівському, Пісках, Опитному та інших. Небезпечні або непридатні до навчання школи залишаються закритими, адже ситуація по усій лінії розмежування загострилася – бойовики все частіше відкривають вогонь по населених пунктах на усій лінії розмежування", - зазначили у поліції.

Правоохоронці нагадали, що близько місяця тому бойовики вдарили з "Градів" по Новгородському: поряд зі школою, де на той момент перебувало 70 дітей та 15 вчителів, влучило 8 снарядів. Внаслідок обстрілу було пошкоджено дах будівлі, діти та дорослі не постраждали.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ